Sabtu, 18 Jun 2011

HAPPY FATHER'S DAY

Selamat Hari bapa...Happy Father's day to my belove father....



IIII
 II
 II
IIII


"""
"""
"""
"""
"""
"""""""" O V E           YOU.

Rabu, 11 Mei 2011

"CINTA MELODY"

sinetron Cinta Melody.....





LIRIK LAGU AISHITERU(Aku Cinta Kamu)-ZIVILIA BAND

Menunggu sesuatu yang sangat menyebalkan bagiku
saat ku harus bersabar dan trus bersabar
menantikan kehadiran dirimu
entah sampai kapan aku harus menunggu
sesuatu yang sangat sulit tuk kujalani
hidup dalam kesendirian sepi tanpamu
kadang kuberpikir cari penggantimu
saat kau jauh disana
ooo…

*)
Gelisah sesaat saja tiada kabarmu kucuriga
entah penantianku takkan sia-sia
dan berikan satu jawaban pasti
entah sampai kapan aku harus bertahan
saat kau jauh disana rasa cemburu
merasuk kedalam pikiranku melayang
tak tentu arah tentang dirimu
apakah sama yang kau rasakan

reff:
walau raga kita terpisah jauh
namun hati kita selalu dekat
bila kau rindu pejamkan matamu
dan rasakan a a a aku
kekuatan cinta kita takkan pernah rapuh
terhapus ruang dan waktu
kupercayakan kesetiaan ini
akan tulus a a ai aishiteru

Bridge:
saat ku sendiri pikiran melayang terbang
perasaan resah gelisah
jalani kenyataan hidup tanpa gairah
o…uo..
lupakan segala obsesi dan ambisimu
akhiri semuanya cukup sampai disini
dan buktikan pengorbanan cintamu untukku
kumohon kau kembali

kembali ke *)

Zivilia ~ Aishiteru ( Super HD Video Clip )

Khamis, 5 Mei 2011

I like Rabbit...do you?

Hallo...this comming June 14,  is my birthday,  I always hope that somebody supprise me...

 and give something present...hehe.

like this...





I  like to play with thems..



..give thems eat together everday after my school day...

and play around with my beautiful rabbit....





Please....I really need its.

Rabu, 20 April 2011

Teringin nak terbang tinggi ...


hai semua....ari tu kan saya ada pergi jalan kat Putrajaya....bersama dengan abah , mama, kakak , paklong , maklong dan Darin...ada pertunjukan belon panas...Hot Air Baloon Fair...

best tau...

bila tengk belon-belon tu naik tinggi..rasa teringin juga nak naik ke dalamnya...tapi..

takut la...

kami tengok ja lah sebab ramai orang sangat masa tu...kena beratur panjang pulak nak dapatkan tiket tu..

lain kali kalau ada lagi...mesti nak terbang sama....oh!! bestnya.


Posted by Picasa

Selasa, 19 April 2011

baby.....oh....baby

Ni la kucing kesayangan saya nama dia BABY yang sangat comel tapi sekarang dia dah besar dah....dia dah tua dan dah berkurab.Dia bawak diri sebab dia tau orang dah tak suka kat dia sebab dia dah tak comel macam dulu...tapi aku dan maksu aku tetap sayang kat dia sampai bila-bila pun...oh,BABY kesayangan ku....kesian dia....:(
Posted by Picasa

Selasa, 29 Mac 2011

Make Your Jersey Slideshow

Make Your Jersey Slideshow: "TEST TripAdvisor™ TripWow ★ Make Your Jersey Slideshow ★ to Madesimo and Shah Alam. Stunning free travel slideshows on TripAdvisor"

Jumaat, 25 Mac 2011

Tak Sangka...tak sangka aku menang !

..Tak sangka...sungguh aku tak sangka cempelak jali nagka..ha..ha,
Ini la sebernarnya aku dah menang !!...ye yeh..aku dah menang !!


aku pn taktau..masa tu balik dari sekolah tengok tv ..rehat-rehat, abah masej mama bagitau Hanis dah menang hadiah, suruh kami tengok blog.


ni dia kalau korang nak tengok pengumumannya...




http://diaumaininaz.blogspot.com/2011/03/pengumuman-pemenang-1st-ga-teka-teki.html (KLIK)

...huh ! dah ramai yang suruh aku belanja, ada ka nak cukup dengan banyak tu....RM50.00 ja..
Tapi aku tetap bersyukur...


Dengan tunjuk ajar mama , abah dan kakak juga...Terima kasih semua.

Isnin, 21 Mac 2011

Giveaway Ke-2 Petals Patch

http://unmebecomeus.blogspot.com/2011/03/giveaway-ke-2-petals-patch.html






Assalamualaikum....

Hanis memang suka teka meneka ni....saja nak join, kalau tak menang pon takper...
kalau orang nak jugak hadiah yang ditawarkan, silalah KLIK SINI untuk mengetahui syarat-syaratnya..

okay..terus kepada jawapannya...jumlah manik-manik yang ada dalam gelas kaca tu ialah :

170 biji

dan satu soalan lagi yang kena jawab ialah tarikh lahir penganjur , so Hanis teka :

20.3.1987


ingat ye...Tarikh tutupnya adalah: 1 April 2011.


jom kita meriahkan.

Sabtu, 19 Mac 2011

Kawan yang mengambil kesempatan....

hai....semua, salam.


ni cita pasal kawan sekolah sekelas aku ni....


Sebenarnya aku ni menyampah jugak dekat kawan aku tu mentang-mentang la aku ni baik, dia buli aku pulak... pastu masa rehat dia makan aku punya bekal, dia bawak duit saja nak makan aku punya.... kalau tak dak duit... bawak la bekal macam aku...isk menyampah aku sekolah kat situ semua orang buli aku tapi tak la semua buli aku...sebenarnya aku dah taknak kawan dia dah, aku dah tak tahan sangat kawan dengan dia tu tapi setiap kali aku tak nak kawan dia,dia cakap "bagi la aku peluang aku janji taknak buli ko lagi" tapi sampai sekarang dia buli aku lagi....dah la esok nak sekolah dah....malas aku nak layan dia...yang penting kena sabar,tabah dan fokus pada pelajaran...

Rabu, 9 Mac 2011

Malam-Malam Cari Pengat...




..teringin la pulak nak makan pengat pisang...jiran sebelah bagi tapi masa tu tak masak lagi buah pisangnya,tapi tengok kat dapur tadi dah boleh makan...

Hanis suruh mama buatkan...malam-malam cmni terasa lapar ...mama kata kita buat pengat la sedap ...huhu , Hanis ikut je...

Emmmmph ! sedapnya mama....pandai mama buat pengat pisang tu.


pisang ape tah namanya...heeee tak tau la plak...panjang je buahnya.

                          

Rabu, 23 Februari 2011

1st GIVEAWAY Diaumaininaz - Teka Teki

http://diaumaininaz.blogspot.com/2011/02/1st-giveaway-diaumaininaz-teka-teki.html

Hai..salam semua ..

Tahniah kepada penganjur kerana telah berjaya buat 1st GA..emmh suksess nampaknya...bagus2 Sis Dinaz..bole buat selalu..

Hanis tergerak hati nak turut serta...dah lama dok pikir apa jawapnnya..cam keliru pulak..nak pilih..

Ok sebelum melalut lebih teruk lagi hanis rasa nak ajak anda semua join sama KLIK SINI UNTUK JOIN.

ada pantun  soalan kat sini....ehh silap!!!

soalan berupa pantun la..

Cedok Kuah Gulai Nangka,
Cedok Dari Dalam Mangkuk,
Anda Bertuah Tidak Kusangka..
Teka Binatang Banyak Kaki Badannya Bongkok.



okeh hanis jawap...


Cedok kuah gulai nangka,
Dalam mangkuk atas dulang,
Memang Hanis bertuah bukan lawak jenaka,

Binatang yang dimaksudkan adalah UDANG.


gambar disertakan untuk meyakinkan Sis..



sedikit penerangan untuk gambar di atas :



Lebih dari 1, 2, 4 pasang kaki adalah kebiasaan bagi binatang-binatang yang ada di dunia ini, jadi binatang yang dinamakan UDANG ini mempunyai lebih dari yang biasa, maka ia dikira kaki yang terbanyak dan menjadi pilihan kepada soalan.


Sifat badanya yang bongkok itu adalah semulajadi, juga terdapat pada binatang lain seperti katak, beruk dan seumpamanya tetapi tidak menepati ciri-ciri yang dikehendaki soalan, maka jawapannya adalah UDANG.


Seterusnya Hanis nak ajak sesiapa saja untuk memeriahkan GA ini semeriah-meriahnya.....nak ajak satu kelas termasuk cikgu sekali....




Pesanan utk budak sekolah :Cikgu kata...nak pandai buat karangan kena ada blog...hehe.
baru boleh cedok idea nanti....cari yang bernas!..


spesel TAG kepada : cempaka, dekcik, akalili , ayim dan nurul...semoga anda juga bertuah cm hanis...hee cuba la dulu baru tau! 

Isnin, 21 Februari 2011


inilah cikgu masa darjah tiga hanis..sekarang hanis dah darjah empat.yang pakai tidung oren tu cikgu kelas hanis sekarang dah tukar cikgu pulak tak bestnya.yang lagi satu cikgu tu dia cikgu yang baik murid-murid selalu ejek dia macam ni"hello"sebab dia suka cakap helo.dah habis.tamat....hanis sekolah kat kanchong darat....baru balik daripada sekolah...harini hanis periksatak taula dapat A ka dak nanti kalau dapat eloh hanis bagi tau la..
Posted by Picasa
waktu penyampaian anugerah kecemerlangan....hanispun dapat hadiah jugak tau...hehehe jangan jeles..
Posted by Picasa

bestnya...tapi yang tak bestnya hanis tak boleh berenang...:(
Posted by Picasa

Ahad, 20 Februari 2011

Sabtu, 19 Februari 2011

kesiannya AQEELA nangis sorang-sorang mana semua orang.....kesian AQEELA tau.....uuuaaaa:(
Posted by Picasa
maktok hanis yang bergaya......maktok hanis ni suka memancing tau nama maktok hanis nama SITI ROKIAH......dia tinggal dekat Sungai Petani kedah......
Posted by Picasa

kucing kesayanganku


kucing kesayangan hanis Micky.....

hanis rindulah ngan micky......
Posted by Picasa

1st GIVEAWAY : 'BLACK' bagi diri mu?


LINK PENGANJUR : http://noremyrahmat.blogspot.com/2011/02/1st-giveaway-black-bagi-diri-mu.html (klik untuk mengetahui syarat2 GA)


hai..rasa cm suka plak dan terus join GA yang telah di tag oleh Sis Dinaz....korang nak turut serta boleh la klik pada link bawah baner tu...

Tentang 'BLACK' bagi diri Hanis ialah sekor kucen selain dari 'MICKY ku sayang...
dia tu Hanis bagi nama 'Blacky manjer"...sebenarnya selain dengar muzik , Hanis juga gemar membela kucing...ada 6 ekor kesemuaya. Abah siap buat rumah kecik untuk mereka...

ada pantang sikit dengan binatang peliharaan ni...Dilarang masuk ke dalam rumah , tu adalah perintah abah jika tidak alamatnya ...babai je lah kucing2 tu.

Okay , itu lah 'BLACK' bagi diri Hanis...

Untuk melengkapkan syarat Hanis tag  (FYQA) , (KINA@MAMAADAM) dan (FIZALINOLIE).

JOM KITA JOIN SAMA !

Isnin, 14 Februari 2011

Imaza93 1st Giveaway

Haloo bloggers, salam untuk semua ye!

Hanis tak la seaktif mana bloging ni, cuma kalau berkesempatan blogwalking, hanis akan support
mana-mana blogger yang memerlukan...hemat blogger namanya...hehhe.

Okay..hanis dapat tag dari Sis Dinaz..bagus dia tu...tak lupa kat hanis kan! Tq2.
Korang pon bole join juga....mari kita support ramai-ramai ye !

sila KLIK LINK INI untuk join dan ikut syarat-syarat yang ditetapkan oleh penganjur.

Baner Penganjur (KLIK)


















Hanis Tag 2 Blogger untuk 10 pemenang bertuah oleh penganjur.


1. Nina (http://nurhusninadotcom.blogspot.com)
2. Zaty (http://eityzaty.blogspot.com/)

Jumaat, 11 Februari 2011

Mini GA - Pink bling bling wallet

YES I Want to own this pinky wallet...





Do you ?...pls come to join me togather..CLIKS HERE  now!

Ahad, 6 Februari 2011

GEGAR 1,000 BLOG OLEH BEN ASHAARI




SAYA SOKONG DUNIA BLOG dan SAYA SUKA KERANA SAYA MINAT MENULIS DAN MEMBACA BLOG ! ANDA BAGAIMANA ??

Anda mesti buat entri ni...senang je punnnn!

Micky oh Micky


hai..ni lah kucing kesayangan Hanis...namanya micky...
saja nak share dengan korang semua...

nanti kalau ada masa Hanis akan upload video micky main-main manja plak.

bye.
Posted by Picasa

Sabtu, 5 Februari 2011

2nd Giveaway Contest dari me-inside out Blog.


Salam...hanis baru blgwalking terjumpa contes ni cm nak join la pulak!

korang pon boleh turut memeriahkan sama yer...boleh klik sini untuk mengetahui cara-caranya.

Hanis dah bereskan kesemua yang diminta oleh penganjur..rasanya ok kot.*selepas ini*

Janagan Lupa tarikh tutupnya pada 25 Feb 2011...

okay jom join sama.

bye.

Justin Bieber - Somebody to Love Chipmunks

hahaha..sker-suker dengarkan...

Ahad, 30 Januari 2011

Justin Bieber - Baby



LYRICS

You know you love me, I know you care
Just shout whenever, and I'll be there
You are my love, you are my heart
And we will never, ever, ever be apart

Are we an item? Girl, quit playin'
"We're just friends," what are you sayin'?
Said "there's another," and looked right in my eyes
My first love broke my heart for the first time

And I was like baby, baby, baby, oh
Like baby, baby, baby, no
Like baby, baby, baby, oh
I thought you'd always be mine, mine

Baby, baby, baby, oh
Like baby, baby, baby, no
Like baby, baby, baby, oh
I thought you'd always be mine, mine

For you, I would have done whatever
And I just can't believe we're here together
And I wanna play it cool, but I'm losin' you
I'll buy you anything, I'll buy you any ring

And I'm in pieces, baby fix me
And just shake me 'til you wake me from this bad dream
I'm goin' down, down, down, down
And I just can't believe my first love won't be around

And I'm like baby, baby, baby, oh
Like baby, baby, baby, no
[From: http://www.elyrics.net/read/j/justin-bieber-lyrics/baby-lyrics.html ]
Like baby, baby, baby, oh
I thought you'd always be mine, mine

Baby, baby, baby, oh
Like baby, baby, baby, no
Like baby, baby, baby, oh
I thought you'd always be mine, mine

When I was 13, I had my first love
There was nobody that compared to my baby
And nobody came between us who could ever come above
She had me going crazy, oh I was starstruck
She woke me up daily, don't need no Starbucks

She made my heart pound
I skip a beat when I see her in the street
And at school on the playground
But I really wanna see her on a weekend
She know she got me dazin' 'cause she was so amazin'
And now my heart is breakin' but I just keep on sayin'

Baby, baby, baby, oh
Like baby, baby, baby, no
Like baby, baby, baby, oh
I thought you'd always be mine, mine

Baby, baby, baby, oh
Like baby, baby, baby, no
Like baby, baby, baby, oh
I thought you'd always be mine, mine

I'm all gone
(Yeah, yeah, yeah)
(Yeah, yeah, yeah)
Now I'm all gone
(Yeah, yeah, yeah)
(Yeah, yeah, yeah)
Now I'm all gone
(Yeah, yeah, yeah)
(Yeah, yeah, yeah)
Now I'm all gone, gone, gone, gone
I'm gone

Jumaat, 28 Januari 2011

Melda Ahmad - PUTUS



aku duduk sendirian di kamarku,
menangis kesepian kernamu,
kau tinggalkan aku,
kau cari yang lain,
tergamakmu merobek hatiku.

aku duduk sendirian di kamarku,
menangis kesepian kernamu,
kau tinggalkan aku,
kau cari yang lain,
tergamakmu merobek hatiku.

tapi setelah kau pegi aku
mendapat lebih baik darimu,
dia hargai aku,
dia sayangi aku
lebih daripadmu,
aku ingin kau tahu betapa ku gembira,
tidak lagi bersamamu,
namun pastinya nanti kau akan sedari,

yang kau perlu cintaku,
yang kau perlu cintaku,
yang kau perlu cintaku….

ADIRA - ILUSI




Lyrics.

Rasa suasana riang berdua
Saatku kau lupakan saja
Menari di minda hingga terleka
Beralih ke alam yang nyata

Tersentuh bagai dejavu
Beribu batu lebar sayapku

Chorus
Pabila bercinta dan dicinta
Cari cinta
Cinta mega
Biar cinta jadi fenomena
Tertusuk sudah aku panahanmu
Panahanku hak milikmu
Biar panahku terus di situ

Inilah petanda telah bermula
Ilusi baru dalam sketsa
Memenuhi masa dengan ceria
Bagai ledakan supernova

Tersentuh bagai dejavu
Beribu batu lebar sayapku

Ulang Chorus

Ilusi
Biar ia dijadikan realiti
Aku menyanyi
Biar diriku mencapai rentak infiniti
Nan tinggi

Tersentuh bagai dejavu
Beribu batu lebar sayapku

Selain Study..apa ak buat !!

bile ak bosan bende yang ak suke wat ni la...ha hobi baek ak..hehhehe
sehari tak wat gase nak demam je...
apo lagi lau bukan berfacebook.!!!

BerFB sekejap saja...yang lebih tu maen game...hahaha...dan ade lagi..dengar lagu-lagu febret la...


Study tetap study !!

Katy Perry - Hot N Cold



HOT 'N COLD LYRICS

You change your mind like a girl changes clothes
Yeah, you change your mind like a girl I would know
And you always think, always speak cryptically
I should know that you're no good for me

'Cause you're hot and you're cold
You're yes and you're no
You're in and you're out
You're up and you're down

You're wrong when it's right
You're black and it's white
We fight, we break up
We hug, we make up

You, you don't really wanna stay, no
But you, you don't really wanna go, oh

'Cause you're hot and you're cold
You're yes then you're no
You're in and you're out
You're up and you're down

We used to be just like twins, so in sync
The same energy now's a dead battery
Used to laugh 'bout nothing, now you're plain boring
I should know that you're not gonna change

'Cause you're hot and you're cold
You're yes and you're no
You're in and you're out
You're up and you're down
[- From: http://www.elyrics.net/read/k/katy-perry-lyrics/hot-n-cold-lyrics.html -]

You're wrong when it's right
You're black and it's white
We fight, we break up
We hug, we make up

You, you don't really wanna stay, no
But you, you don't really wanna go, oh

You're hot and you're cold
You're yes and you're no
You're in and you're out
You're up and you're down

Someone call the doctor
Got a case of a love disorder
Stuck on a roller coaster
Can't get off this ride

You change your mind like a girl changes clothes

'Cause you're hot and you're cold
You're yes and you're no
You're in and you're out
You're up and you're down

You're wrong when it's right
You're black and it's white
We fight, we break up
We hug, we make up

You, you don't really wanna stay, no
But you, you don't really wanna go, oh

You're hot and you're cold
You're yes and you're no
You're in and you're out
You're up and you're down

Khamis, 27 Januari 2011

MILEY CYRUS - WHEN I LOOK AT YOU





Lyrics | Miley Cyrus lyrics - When I Look At You lyrics


Everybody needs inspiration
Everybody needs a song
A beautiful melody when the night's so long
'Cause there is no guarantee that this life is easy

Yeah, when my world is falling apart
When there's no light to break up the dark
That's when I, I, I look at you

When the waves are flooding the shore
And I can't find my way home anymore
That's when I, I, I look at you

When I look at you, I see forgiveness, I see the truth
You love me for who I am like the stars hold the moon
Right there where they belong
And I know I'm not alone

Yeah, when my world is falling apart
When there's no light to break up the dark
That's when I, I, I look at you

When the waves are flooding the shore
And I can't find my way home anymore
That's when I, I, I look at you

You appear just like a dream to me
Just like kaleidoscope colors that prove to me
All I need, every breath that I breathe
Don't ya know, you're beautiful

Yeah, yeah

When the waves are flooding the shore
And I can't find my way home anymore
That's when I, I, I look at you
I look at you

Yeah, yeah, oh, oh
You appear just like a dream to me

Yeah, when my world is falling apart
When there's no light to break up the dark
That's when I, I, I look at you

When the waves are flooding the shore
And I can't find my way home anymore
That's when I, I, I look at you

You appear just like a dream to me
Just like kaleidoscope colors that prove to me
All I need, every breath that I breathe
Don't ya know, you're beautiful

Yeah, yeah

When the waves are flooding the shore
And I can't find my way home anymore
That's when I, I, I look at you
I look at you

Yeah, yeah, oh, oh
You appear just like a dream to me

Rabu, 26 Januari 2011

Justin Bieber - Eanie Meenie Lyrics





Lyrics | Justin Bieber lyrics - Eenie Meenie lyrics

Justin Bieber - Eenie Meenie lyrics | LyricsMode.com

(Sean)
Eenie meenie miney mo
Catch a bad chick by her toe
If she holla (if, if, if she holla) let her go

Shes indecisive
She cant decide
She keeps on lookin
From left to right

Girl, cmon get closer
Look in my eyes
Searchin is so wrong
Im Mr. Right

You seem like the type
To love em and leave em
And disappear right after this song.
So give me the night
To show you, hold you
Dont leave me out here dancin alone

You cant make up your mind, mind, mind, mind, mind
Please dont waste my time, time, time, time, time
Im not tryin to rewind, wind, wind, wind, wind
I wish our hearts could come together as one

Cause shorty is a eenie meenie miney mo lova
Shorty is a eenie meenie miney mo lova
Shorty is a eenie meenie miney mo lova
Shorty is a eenie meenie miney mo lova

(Justin)
Let me show you what your missin
Paradise
With me youre winning girl
You dont have to roll the dice
Justin Bieber Eenie Meenie lyrics found on http://www.directlyrics.com/justin-bieber-eenie-meenie-lyrics.html

Tell me what youre really here for
Them other guys?
I can see right through ya

You seem like the type
To love em and leave em
And disappear right after the song.
So give me the night
To show you, hold you
Dont leave me out here dancin alone

Cant make up your mind
Please dont waste my time
Not tryin to rewind
I wish our hearts could come together as one

Cause shorty is a eenie meenie miney mo lova
Shorty is a eenie meenie miney mo lova
Shorty is a eenie meenie miney mo lova
Shorty is a eenie meenie miney mo lova

(Sean)
Eenie meenie miney moe
Catch a bad chick by her toe
If she holla (if, if, if she holla) let her go
Eenie meenie miney moe
Catch a bad chick by her toe
If she holla (if, if, if she holla) let her go

Shorty is a eenie meenie miney mo lova
Shorty is a eenie meenie miney mo lova
Shorty is a eenie meenie miney mo lova
Shorty is a eenie meenie miney mo lova

Cant make up your mind
Please dont waste my time
Not tryin to rewind
I wish our hearts could come together as one
(repeat)

Sabtu, 22 Januari 2011

Salam dariku..

Assalamualaikum..

ni hanis bieber la..bole bagi salam punya...

untuk entri permulaan, hanis nak ucapkan selamat datang ke blog ini..

pada yang bertandang ke sini secara tak langsung ..anda adalah tetamu yang sangat dialu-alukan datang singgah ke sini lagi..

Terima Kasih...jawab salam dulu..

ok bye.