Rabu, 23 Februari 2011

1st GIVEAWAY Diaumaininaz - Teka Teki

http://diaumaininaz.blogspot.com/2011/02/1st-giveaway-diaumaininaz-teka-teki.html

Hai..salam semua ..

Tahniah kepada penganjur kerana telah berjaya buat 1st GA..emmh suksess nampaknya...bagus2 Sis Dinaz..bole buat selalu..

Hanis tergerak hati nak turut serta...dah lama dok pikir apa jawapnnya..cam keliru pulak..nak pilih..

Ok sebelum melalut lebih teruk lagi hanis rasa nak ajak anda semua join sama KLIK SINI UNTUK JOIN.

ada pantun  soalan kat sini....ehh silap!!!

soalan berupa pantun la..

Cedok Kuah Gulai Nangka,
Cedok Dari Dalam Mangkuk,
Anda Bertuah Tidak Kusangka..
Teka Binatang Banyak Kaki Badannya Bongkok.



okeh hanis jawap...


Cedok kuah gulai nangka,
Dalam mangkuk atas dulang,
Memang Hanis bertuah bukan lawak jenaka,

Binatang yang dimaksudkan adalah UDANG.


gambar disertakan untuk meyakinkan Sis..



sedikit penerangan untuk gambar di atas :



Lebih dari 1, 2, 4 pasang kaki adalah kebiasaan bagi binatang-binatang yang ada di dunia ini, jadi binatang yang dinamakan UDANG ini mempunyai lebih dari yang biasa, maka ia dikira kaki yang terbanyak dan menjadi pilihan kepada soalan.


Sifat badanya yang bongkok itu adalah semulajadi, juga terdapat pada binatang lain seperti katak, beruk dan seumpamanya tetapi tidak menepati ciri-ciri yang dikehendaki soalan, maka jawapannya adalah UDANG.


Seterusnya Hanis nak ajak sesiapa saja untuk memeriahkan GA ini semeriah-meriahnya.....nak ajak satu kelas termasuk cikgu sekali....




Pesanan utk budak sekolah :Cikgu kata...nak pandai buat karangan kena ada blog...hehe.
baru boleh cedok idea nanti....cari yang bernas!..


spesel TAG kepada : cempaka, dekcik, akalili , ayim dan nurul...semoga anda juga bertuah cm hanis...hee cuba la dulu baru tau! 

Isnin, 21 Februari 2011


inilah cikgu masa darjah tiga hanis..sekarang hanis dah darjah empat.yang pakai tidung oren tu cikgu kelas hanis sekarang dah tukar cikgu pulak tak bestnya.yang lagi satu cikgu tu dia cikgu yang baik murid-murid selalu ejek dia macam ni"hello"sebab dia suka cakap helo.dah habis.tamat....hanis sekolah kat kanchong darat....baru balik daripada sekolah...harini hanis periksatak taula dapat A ka dak nanti kalau dapat eloh hanis bagi tau la..
Posted by Picasa
waktu penyampaian anugerah kecemerlangan....hanispun dapat hadiah jugak tau...hehehe jangan jeles..
Posted by Picasa

bestnya...tapi yang tak bestnya hanis tak boleh berenang...:(
Posted by Picasa

Ahad, 20 Februari 2011

Sabtu, 19 Februari 2011

kesiannya AQEELA nangis sorang-sorang mana semua orang.....kesian AQEELA tau.....uuuaaaa:(
Posted by Picasa
maktok hanis yang bergaya......maktok hanis ni suka memancing tau nama maktok hanis nama SITI ROKIAH......dia tinggal dekat Sungai Petani kedah......
Posted by Picasa

kucing kesayanganku


kucing kesayangan hanis Micky.....

hanis rindulah ngan micky......
Posted by Picasa

1st GIVEAWAY : 'BLACK' bagi diri mu?


LINK PENGANJUR : http://noremyrahmat.blogspot.com/2011/02/1st-giveaway-black-bagi-diri-mu.html (klik untuk mengetahui syarat2 GA)


hai..rasa cm suka plak dan terus join GA yang telah di tag oleh Sis Dinaz....korang nak turut serta boleh la klik pada link bawah baner tu...

Tentang 'BLACK' bagi diri Hanis ialah sekor kucen selain dari 'MICKY ku sayang...
dia tu Hanis bagi nama 'Blacky manjer"...sebenarnya selain dengar muzik , Hanis juga gemar membela kucing...ada 6 ekor kesemuaya. Abah siap buat rumah kecik untuk mereka...

ada pantang sikit dengan binatang peliharaan ni...Dilarang masuk ke dalam rumah , tu adalah perintah abah jika tidak alamatnya ...babai je lah kucing2 tu.

Okay , itu lah 'BLACK' bagi diri Hanis...

Untuk melengkapkan syarat Hanis tag  (FYQA) , (KINA@MAMAADAM) dan (FIZALINOLIE).

JOM KITA JOIN SAMA !

Isnin, 14 Februari 2011

Imaza93 1st Giveaway

Haloo bloggers, salam untuk semua ye!

Hanis tak la seaktif mana bloging ni, cuma kalau berkesempatan blogwalking, hanis akan support
mana-mana blogger yang memerlukan...hemat blogger namanya...hehhe.

Okay..hanis dapat tag dari Sis Dinaz..bagus dia tu...tak lupa kat hanis kan! Tq2.
Korang pon bole join juga....mari kita support ramai-ramai ye !

sila KLIK LINK INI untuk join dan ikut syarat-syarat yang ditetapkan oleh penganjur.

Baner Penganjur (KLIK)


















Hanis Tag 2 Blogger untuk 10 pemenang bertuah oleh penganjur.


1. Nina (http://nurhusninadotcom.blogspot.com)
2. Zaty (http://eityzaty.blogspot.com/)

Jumaat, 11 Februari 2011

Mini GA - Pink bling bling wallet

YES I Want to own this pinky wallet...





Do you ?...pls come to join me togather..CLIKS HERE  now!

Ahad, 6 Februari 2011

GEGAR 1,000 BLOG OLEH BEN ASHAARI




SAYA SOKONG DUNIA BLOG dan SAYA SUKA KERANA SAYA MINAT MENULIS DAN MEMBACA BLOG ! ANDA BAGAIMANA ??

Anda mesti buat entri ni...senang je punnnn!

Micky oh Micky


hai..ni lah kucing kesayangan Hanis...namanya micky...
saja nak share dengan korang semua...

nanti kalau ada masa Hanis akan upload video micky main-main manja plak.

bye.
Posted by Picasa

Sabtu, 5 Februari 2011

2nd Giveaway Contest dari me-inside out Blog.


Salam...hanis baru blgwalking terjumpa contes ni cm nak join la pulak!

korang pon boleh turut memeriahkan sama yer...boleh klik sini untuk mengetahui cara-caranya.

Hanis dah bereskan kesemua yang diminta oleh penganjur..rasanya ok kot.*selepas ini*

Janagan Lupa tarikh tutupnya pada 25 Feb 2011...

okay jom join sama.

bye.

Justin Bieber - Somebody to Love Chipmunks

hahaha..sker-suker dengarkan...